Contact Us

Započnite nešto neverovatno

Poslovna ideja je prvi korak u pokretanju biznisa. Ali, jedna stvar koja može dramatično povećati vašu poslovnu potencijalnu energiju vaših poslovnih ideja je ako sama poslovna ideja odgovara vašim veštinama i vašoj strasti za nečim.

Prodaja

Prodaja je proces prodaje robe ili usluga potencijalnim kupcima. To uključuje identifikaciju potencijalnih kupaca, razumijevanje njihovih potreba i želja i nuđenje proizvoda ili usluga koje zadovoljavaju te potrebe. Cilj prodaje je uvjeriti kupce da obave kupovinu, istovremeno im pružiti vrijednost i izgraditi odnos koji može dovesti do buduće prodaje.

Help & Support

Uspešan razvoj softvera zahteva pažljivo planiranje, jasnu komunikaciju, stalno održavanje i podršku. Prateći ove korake, možete osigurati da vaš softver zadovoljava potrebe vaših korisnika i pomaže im da budu produktivniji u svom radu.

Media & Press

Mediji i štampa igraju ključnu ulogu u industriji razvoja, prodaje i održavanja softvera. Kompanije treba da pažljivo upravljaju svojim odnosom sa medijima i efikasno reaguju na svako izveštavanje koje dobiju kako bi održale pozitivan imidž i povećale prodaju.

Fismod intro - EFU odobreni softweri

Pokreni video

Ako ste zainteresovani da saznate više o našim programima i mogućnostima distribucije, slobodno nas kontaktirajte što je pre moguće.

Nadam se da će vas ovaj e-mail zainteresovati jer ciljna grupa su korisnici koji rade na fiskalnim kasama Intraster.Bitno je da ti isti korisnici nastave rad sa svojim fiskalnim kasama jer softwere koje nudimo im to omogucava.

   Vise na nasem Blogu!

Kao distributeri naših softvera, imaćete pristup konkurentnim cenama i pouzdanoj tehničkoj podršci

Mi smo Fismod i obraćamo vam se u vezi s vašim angažmanom na fiskalnim uređajima. Kao ponuđač softverskih rešenja za novu fiskalizaciju, želimo vam ponuditi priliku da distribuirate naše sertifikovane softvere vašim klijentima.

Naši softveri su sertifikovani od strane nadležne državne institucije, čime se osigurava da ispunjava sve potrebne zahteve i standarde za korišćenje u novoj fiskalizaciji.

Pitanje i odgovori

Na adresi https://tap.suf.purs.gov.rs/pristupate vašim BE na ESF- Elektronski Servis za Fiskalizaciju i vasim PIN-om se registrujete.Niko se osim vas i vasom karticom ne moze prijaviti pa po tom pitanju je sigurnost zagarantovana.Nakon prijave otvara se vaš portal sa svim podacima koje mozete videti i upotrebiti.
Birate Računi i otvara se opcija Pretraži račune.Birate u filterima tip transakcije ili vrsta računa.Možete odmah ići na Traži i dobijate spisak svih poslatih računa koji ste izdali do tog trenutka.
Račun koji želite da štampate na A4 format idete na Detalji i otvara vam se opcije:Štampaj-Napravi kopiju-Refundiraj ceo iznos-Pošalji e-poštom.Lep izbor pa ako želite da korisniku pošaljete A4 račun štampajte i to na PDF-u i li ga odmah emailom pošaljite korisniku.Zaista odlične funkcije i treba to iskoristiti.Naravno ovde možete pratiti i sve vaše poslate račune itd.itd.

Naravno, postoji ta opcija i ona se zove Izdavanje računa.
Otvara se novo polje Fiskalni račun i tu pratite i popunite kolone koje se traže i na kraju fiskalizujte taj račun.Može ali je dosta komplikovano, i to se jednostavno ne isplati, osim za one koji imaju možda jedanili par računa mesečno.Pogotovo za sve one koji nisu vični u radu sa tavim sistemom.Najbolje nabavite program ili kupite Fisk.kasu.

Gledajući našu dokumentaciju moramo se pohvaliti sa činjenicom da smo možda otvorili prvi objekat u Srbiji po novom zakonu o fiskalizaciji.To je bilo tačno 04.12.2021 god. u N.Beogradu u marketu STR Slađa u Gandijevoj ulici.Snimili smo taj za nas važan događaj mozete ga pogledati na Youtub-u – https://youtu.be/aF8xj0I4pyc
Program Fis4Pos 21.Gotovo smo sigurni da je to bio prvi objekat otvoren po novoj fiskalizaciji.Ako neko ima bolju informaciju i da je neko otvorio objekat pre ovog datuma, neka nam se javi.Rado bi smo proverili i objavili tu informaciju!

I ovo je informacija za pohvalu da je na EFU spisku pod rednim brojem 1. Fis4Pos 21 sertifikovan naš program.Ponosni smo i to nam je bio izazov i strasna želja da budemo prvi! i ostvarili smo i taj cilj.Odličan program za maloprodaju i usluge i prodat kod vise stotina korisnika širom Srbije.

U Windowsu 10, “Biblioteke” je funkcija koja korisnicima omogućava da lako organiziraju i pristupe svojim datotekama i mapama.

Biblioteka je virtuelna kolekcija datoteka i fascikli sa različitih lokacija na vašem računaru koje su okupljene na jednom mestu. Možete dodati više fascikli u biblioteku, a datoteke unutar tih fascikli će biti prikazane kao da su sve u istoj fascikli. Na primjer, možete kreirati biblioteku pod nazivom “Slike” i dodati fasciklu sa slikama sa vašeg C: diska, kao i fasciklu sa slikama sa vašeg eksternog čvrstog diska.

Biblioteke su dizajnirane da olakšaju pronalaženje i upravljanje vašim datotekama. Svojim bibliotekama možete pristupiti iz File Explorer-a ili menija Start. Windows 10 podrazumevano uključuje četiri biblioteke: dokumente, muziku, slike i video zapise. Također možete kreirati vlastite biblioteke za određene projekte ili zadatke.

Sve u svemu, biblioteke su korisna funkcija u Windowsu 10 za održavanje vaših datoteka organiziranim i lako dostupnim.

Ne, datoteke ili fascikle u bibliotekama nisu duplikati. Biblioteke su virtuelne kolekcije koje vam omogućavaju da organizujete datoteke i fascikle sa različitih lokacija na vašem računaru. Kada dodate fasciklu u biblioteku, datoteke unutar te fascikle se ne dupliraju niti pomeraju. Umjesto toga, oni se jednostavno dodaju u indeks biblioteke i prikazuju u biblioteci kao da su svi u istom folderu.

Na primjer, ako imate biblioteku slika i dodate mapu koja sadrži neke slike s vašeg C: pogona, te slike će i dalje biti na originalnoj lokaciji na C: pogonu. Međutim, oni će također biti prikazani u biblioteci slika zajedno sa svim drugim slikama koje ste dodali u biblioteku.

To znači da možete lako pristupiti svojim datotekama i upravljati njima bez potrebe za navigacijom do više foldera na vašem računaru. Također možete dodati ili ukloniti datoteke i mape iz biblioteke u bilo kojem trenutku bez utjecaja na njihove izvorne lokacije.

Možete koristiti ugrađenu Storage Sense funkciju u Windows 10 da provjerite koje mape zauzimaju najviše prostora na vašem SSD-u i identificirate sve nepotrebne datoteke ili mape. Evo kako:

 1. Otvorite aplikaciju Postavke pritiskom na tipku Windows + I na tastaturi.
 2. Kliknite na “System”, a zatim kliknite na “Storage” u lijevom meniju.
 3. U odjeljku “Osjećaj za pohranu”, prebacite prekidač da ga uključite ako već nije omogućen.
 4. Pomaknite se prema dolje do “Oslobodi prostor sada” i kliknite na nju.
 5. Sačekajte da Windows skenira vaš računar u potrazi za datotekama koje se mogu izbrisati. Ovo može potrajati nekoliko minuta.
 6. Kada se skeniranje završi, Windows će vam predstaviti listu datoteka i fascikli koje možete izbrisati. Potražite velike fascikle koje ne prepoznajete ili koje vam nisu potrebne i odaberite ih za brisanje.
 7. Pažljivo pregledajte listu kako biste bili sigurni da ne brišete ništa važno.
 8. Kliknite na “Očisti sistemske datoteke” da biste uklonili sve nepotrebne sistemske datoteke, uključujući stare Windows ažuriranja i instalacione datoteke.
 9. Opet, pažljivo pregledajte listu kako biste bili sigurni da ne brišete ništa važno.
 10. Kliknite na “OK” da obrišete odabrane datoteke i oslobodite prostor na vašem SSD-u.

Osim korištenja Storage Sense-a, možete koristiti i alate za analizu diskovnog prostora treće strane, kao što su WinDirStat ili TreeSize, da biste dobili detaljniji uvid u to koje mape zauzimaju najviše prostora na vašem SSD-u. Ovi alati vam mogu pomoći da identificirate velike datoteke i mape koje ćete možda moći izbrisati ili premjestiti na drugi disk kako biste oslobodili prostor.

Proces prijave za pristup administrativnom području može varirati ovisno o specifičnoj web stranici ili sistemu na koji se pozivate. Međutim, mogu vam dati opći pregled tipičnog procesa prijave. Evo koraka koji su uključeni:

 1. Otvorite web lokaciju ili aplikaciju: pristupite web stranici ili aplikaciji koja omogućava pristup administrativnom području. Ovo je obično zaseban URL ili stranica za prijavu.
 2. Pronađite obrazac za prijavu: Potražite obrazac za prijavu na web stranici ili početnoj stranici aplikacije ili na određenoj stranici za prijavu. Obično se nalazi na istaknutom mestu, kao što je u gornjem desnom uglu ili u sredini stranice.
 3. Unesite svoje akreditive: U obrascu za prijavu obično ćete pronaći dva polja za unos: jedno za vaše korisničko ime ili e-mail i drugo za lozinku. Unesite svoje administratorsko korisničko ime ili email u odgovarajuće polje.
 4. Unesite svoju lozinku: Unesite svoju administratorsku lozinku u polje za lozinku. Uvjerite se da ste unijeli ispravne znakove, jer lozinke razlikuju velika i mala slova.
 5. Pošaljite obrazac: Nakon što unesete svoje vjerodajnice, kliknite na dugme “Prijava”, “Prijava” ili slično da pošaljete obrazac. Alternativno, možete pritisnuti tipku Enter na tastaturi.
 6. Provjera autentičnosti i validacija: Web stranica ili aplikacija će obraditi vaše predate vjerodajnice i potvrditi ih u odnosu na pohranjene podatke. Ovo uključuje provjeru da li je kombinacija korisničkog imena/e-pošte i lozinke važeća.
 7. Pristup administrativnoj oblasti: Ako su date akreditive važeće, biće vam odobren pristup administrativnoj oblasti. Ovaj odjeljak obično sadrži dodatne funkcije, postavke ili privilegije koje su ograničene na administrativne korisnike.

Napomena: Specifična terminologija i izgled obrazaca za prijavu mogu se razlikovati na različitim web stranicama i sistemima, ali opći proces ostaje sličan. Osim toga, neki sistemi mogu imati dodatne sigurnosne mjere, kao što je dvofaktorska autentifikacija (2FA), kako bi se poboljšala sigurnost tokom procesa prijave.

Istražite naše usluge

Nudimo odlicne softwere

Naš proces počinje zajedničkom procenom kako bismo stekli  uvid koji softwer Vama najvise odgovara i kojom delatnoscu se bavite.

Office Address

Kumodraska 50 / Vozdovac

Our Telephones

+381 63 8170377

Our Emails

office@fis4all.co.rs

Get In Touch

Radujemo se buducoj saradnji! Kako vam mozemo pomoci?

Corporate

Address

Top