Osnovna ideja o programima - Fis4all -

 

Rad na fiskalnoj kasi je jednostavan i lak.Sa barkodom je možda i još lakši.Pre nuliranja kase odradi se izveštaj o prodatim artiklima ( termo rolna iz kase može ponekad da bude dugačka i do 5- 6 m.Izveštaj se daje knjigovođi koji te podatke ručno  implementira u knjigovostveni program.

Ali klijent je klijent, na kraju on  plaća knjigovostvene usluge!

Fiskalna kasa  po zakonu ima ulogu da izdaje fiskalne isečke i to je i glavni zadatak te samim tim korektno odrađuje propisanu zakonsku regulativu.Pitanje je  šta korisnik ima od podataka.Presek stanja, izveštaj artikla i dnevni izveštaj.To je sve ali gde su podaci od pre par nedelja, par meseci ili par godina unazad.Postoji kontrolna traka ali gde ih pronaći, kako ih obraditi i saznati ono što vas interesuje a dodatni problem je što ponekad vidite samo beli papir,  podaci skoro nečitljivi i nastaje veliki problem.

Kase nove generacije su i fiskalni štampači ( kupujute 2 u 1 fiskalni uređaj ) pa je logični izbor preći na  PC kasu.

Koji program odabrati, koliko će to sve koštati.Cene programa su različite i teško se odlučiti šta od programa izabrati.

Radnji koja po prvi put uvodi maloprodajni softver u poslovanje, potrebna je i oprema (hardver) na kojoj će taj softver raditi: računar sa monitorom i operativnim sistemom, i fiskalni printer ili fikalna kasa/printer.
Zabrinuti zbog veličine investicije u hardver, neki od vlasnika radnji često požele da uštede na ceni softvera, i od njih često čujemo pitanje koje se, malo uprošćeno svodi na: koliko košta softver koji mi završava sav posao – a šta mogu da dobijem  za što manje para.

Pa počnimo sa odgovorom na ovo drugo.

            Pročitajte dalje……

Print Friendly, PDF & Email

sr Serbian
X